Hírek

A Központi Könyvtár és Levéltár bemutatkozása a győri egyetemen

A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete 2014. március 25-én szakmai továbbképzést tartott a győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtárában. A rendezvényen a Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Könyvtár és Levéltárának szolgáltatásait bemutató, háromrészes előadást tartottak az intézmény képviselői.

A szakmai továbbképzés célja a megyei felsőoktatási könyvtárak szolgáltatásainak, sajátosságainak megismertetése volt. A Központi Könyvtár és Levéltár képviseletében először ifj. Sarkady Sándor könyvtári főigazgató mutatta be színes előadásban a selmeci Műemlékkönyvtárat, majd Tompa Mónika könyvtáros ismertette a központi könyvtár legjelentősebb szolgáltatásait. Szemerey Tamásné Dr. levéltárvezető és Sági Éva levéltáros előadása a központi levéltár feladatait és az egyetem életében betöltött szerepét foglalta össze. Ezt követően egyetemünk Apáczai Csere János Karának könyvtáráról adott képet Siposné Major Erika könyvtárvezető.

A program további részében a Széchenyi István Egyetem könyvtárának működését ismerhette meg a hallgatóság. Figula Anikó könyvtárigazgató előadásában. Az egyetemi könyvtárak MTMT-koordinálás terén végzett munkájáról Bella Szilvia MTMT adminisztrátor számolt be. Hegedűs Péter osztályvezető a könyvtárak ésszerű használatához szükséges ismeretek átadása terén szerzett tapasztalatokat osztotta meg a közönséggel. A továbbképzés lezárásaként az Egyetem új könyvtárépületét mutatták be a házigazdák.

 

A Központi Könyvtár és Levéltárról elhangzott előadások itt tekinthetőek meg:

 

Linkek:

Kapcsolódó hírek: