Hírek

Kiállítás Selmecbányán

Az V. "Akadémisták Selmecen" c. 3 napos rendezvény egyik ünnepi eseménye volt 2010. október 16-án a selmecbányai bányászati és erdészeti oktatás épületeiről szóló poszterkiállítás megnyitója.

Az Alma Mater oktatási épületeit bemutató posztersorozat első 10 darabját állítottuk ki a selmeci Óvárban.


A posztereken láthatók az akadémia által bérelt vagy megvásárolt magánházak, ahol kezdetben a bányászati és erdészeti oktatás folyt; a rektori hivatalként működő Fritz-ház, majd következik az Erdészeti palota, Bányászati palota, Kémia palota és a Vaskohászati laboratórium épülete.


Egy-egy poszter mutatja be a botanikus kert és Kisiblye történetét.

A kiállítást Pavol Balzanka, Selmecbánya polgármestere nyitotta meg. A NymE Központi Levéltára és az Erdészeti Múzeum együttműködésében készült plakátokat nagy érdeklődés övezte a látogatók részéről. Az akadémista-napokra érkezett soproni, miskolci, dunaújvárosi, székesfehérvári hallgatók, a társintézmények vezetői képviselete és Selmecbánya prominensei egyaránt elismeréssel szóltak a kiállításról.


A poszterek november második felétől városunkban is megtekinthetőek lesznek az Erdészeti Múzeumban, kiegészítve a főiskola/egyetem soproni oktatási épületeit bemutató plakátokkal, fényképekkel és képekkel.


Linkek:

Kapcsolódó hírek: