Hírek

Levéltári napi konferencia Pécsett

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltára idén is megrendezte 2010. november 18-án az Erzsébet-napi levéltári napi konferenciát. A nemrégiben felújított rektori épület szenátusi termében tartott rendezvényt Dr. Komlósi László Imre, a PTE rektorhelyettese nyitotta meg.

A nagyszabású, 16 előadásból álló program három nagy téma köré csoportosult.


"Egyetemi épületek és campusok Magyarországon" átfogó cím alatt az oktatás helyszíneit, építéstörténetük érdekességeit mutatták be az előadók.


Az "Egyetemek külkapcsolatai" témán belül az intézmények oktatóinak, hallgatóinak külföldi tanulmányútjairól, gyakorlatairól, konferencia-részvételeikről, cserekapcsolatokról, hazánkba érkező vendéghallgatókról és vendégelőadókról, díszdoktorokról esett szó.


Az "Egyetemek emlékezete" témacsoportban sokrétű és ötletébresztő összefoglalók szóltak az egyetemi élet fellendítéséről ill. emlékeinek megőrzéséről, az egyetemtörténet forrásairól, valamint érdekes intézmény- ill. oktatástörténeti részletek hangzottak el.  


Levéltárunk munkatársai az első szekcióban tartottak egy-egy előadást az egykori selmecbányai akadémia oktatási épületeiről, illetve egyetemünk soproni épületeiről.


Köszönjük, Pécs!


A konferencia programja letölthető innen.


Levéltárunk munkatársainak előadásai letölthetőek innen.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: